НОВИНИ

„Спри, детето запази!“ откри нова учебна площадка за безопасно движение

Кампанията на БНТ, посветена на пътната безопасност „Спри, детето запази!“, откри четвърта учебна площадка за безопасно движение и приложно колоездене в рамките на 2018 г. Този път домакин на събитието бе 63-о ОДЗ „Слънце“ в столичния квартал „Бенковски“.

спри детето запази откри нова учебна площадка безопасно движение
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 12.10.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Програмата започна с празничен водосвет, а гости на празника бяха директори на столични детски градини, представители на Пътна полиция и Червения кръст.

Оказа се, че малчуганите от детското заведение с директор г-жа Мариела Григорова, имат вече изградени познания за правилата на пътя. Демонстрираха ги зад воланите на миниавтомобили и мотоциклети, като към тях се присъединиха и много родители на велосипеди.

Детското театрално студио „Весел столичен светофар“ изнесе обучителна артистична програма, посветена на безопасността на пътя. Децата се радваха на специалното участие на поп звездите Искрен Пецов и Коцето Калки, илюзиониста Боби Шоу и танцови състави.


;

Новият детски комплекс за обучение по безопасност на движението, открит с подкрепата на БНТ, е четвърти само в рамките на тази година.

В дните на светлите Великденски празници със своя миниписта и тренажор за пътна безопасност се сдобиха и децата от с. Герман, а в Деня на детето 1 юни това бе 121-а детска градина в столичния район „Нови Искър“.

Откриването на учебната 2018-2019 година се проведе в 79-а Детска градина „Слънчице“, район „Студентски“.

Кампанията на БНТ „Спри, детето запази!“ стартира през 2012 г. и се реализира в партньорство със Столична община и Главна дирекция „Национална полиция“. Инициативата фокусира вниманието на водачите върху малките участници в пътното движение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ отбелязва 95 години от рождението на Апостол Карамитев
БНТ отбелязва 95 години от рождението на Апостол Карамитев
Полша налага вето на доклад за човешките права на ЕС
Полша налага вето на доклад за човешките права на ЕС