НОВИНИ

Столтенберг отказа да коментира оставката на съветника по сигурността в САЩ

Не е моя работа да коментирам оставката на съветника по сигурността в САЩ. Това каза в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според него, важното е САЩ се продължат да спазват ангажиментите си към алианса, каквито уверения той е получил лично от президента Тръмп.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
16:52, 14.02.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
столтенберг отказа коментира оставката съветника сигурността сащ

Утре в Брюксел започва среща на министрите на отбраната от страните от НАТО, в която за първи път ще участва и новият американски секретар по отбраната Джеймс Матис. Засилено присъствие на НАТО в Черно море ще е една от обсъжданите теми. Ще се говори и за разходите, които държавите от алианса отделят за отбрана. Столтенберг съобщи, че за миналата година европейските държави и Канада са увеличили разходите си за отбрана.

Йенс Столтенберг - генерален секретар на НАТО: Разходите, които европейските съюзници и Канада, са похарчили за отбрана, са с 3,8 процента повече. Това е значително повече отколкото първоначално бе предвидено, дадени са около 10 милиарда долара повече за нашата отбрана. Това е значителна сума, но е абсолютно жизненоважно да продължим в същия дух.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пясъчни дюни  и скални местообитания показват в Екомузея
Пясъчни дюни и скални местообитания показват в Екомузея
Леките катастрофи без жертви няма да се регистрират задължително в МВР
Леките катастрофи без жертви няма да се регистрират задължително в МВР