НОВИНИ

Световни реакции след атентата в Берлин

Инцидентът в Берлин беше осъден остро от целия свят.

световни реакции атентата берлин
bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 20.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

"Дълбоко опечален съм от съобщенията за загинали хора на коледен базар. Мисля за жертвите на тази трагедия", каза председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Своите съболезнования поднесе и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Франция и Великобритания изразиха солидарност с Германия. Тази трагедия е удар за цяла Европа, посочи френският президент Франсоа Оланд. Той поднесе съболезнования на германския канцлер Ангела Меркел, на германския народ и на семействата на жертвите.

Мерките за сигурност на коледните базари във Франция са били засилени незабавно след случилото се в германската столица. Британският външен министър Борис Джонсън също поднесе съболезнованията си на германския народ във връзка с ужасната трагедия.

Италия, Полша и Испания също изразиха съпричастност с Германия. Отвъд океана, избраният за президент на САЩ - Доналд Тръмп, осъди атаката в Берлин. С подобно послание излезе и Белият дом, от там изразиха готовност да окажат всякакво съдействие на Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на Хитрино влизат по график в селото след 14:00 ч.
Жителите на Хитрино влизат по график в селото след 14:00 ч.
Пожар горя в хотел край Благоевград, близо до парк Бачиново
Пожар горя в хотел край Благоевград, близо до парк Бачиново