НОВИНИ

ТАСС: НАТО коментира подготовката на съвместни учения с Беларус

Северноатлантическият алианс възнамерява да изгради отношения с Беларус въз основа на общи интереси и отворени канали за диалог. Така пресслужбата на Алианса коментира информация на ТАСС за подготовката на Минск за провеждане на съвместни мироопазващи учения с НАТО.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
22:40, 31.12.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
тасс нато коментира подготовката съвместни учения беларус

"Беларус е партньор на НАТО от 1995 г. Алиансът възнамерява да развива нашите отношения на базата на общи интереси и отворени канали за диалог", заявиха от пресслужбата.

По-рано Министерството на отбраната на Беларус съобщи за ТАСС, че Минск провежда разговори с НАТО по въпроси за провеждане на съвместни мироопазващи учения. Министерството на отбраната уточни, че при подготовката за разполагане на мироопазващ отряд в италианския контингент в мисията на Временните сили на ООН в Ливан наистина се проучва възможността за провеждане на съвместно обучение с представители на въоръжените сили на Италианската република. Става дума за подобряване на съгласуваността на звената в операции за поддържане на международен мир и сигурност, обясниха от Министерството на отбраната на Беларус.

Беларус се присъедини към програмата на НАТО „Партньорство за мир“ през януари 1995 г. От 1998 г. в Брюксел действа постоянна мисия на републиката към НАТО, която включва двама представители на Министерството на отбраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новогодишно обръщение на президента Румен Радев
Новогодишно обръщение на президента Румен Радев
НА ЖИВО по БНТ: Сцена под звездите 2020
НА ЖИВО по БНТ: "Сцена под звездите 2020"