НОВИНИ

Тази вечер по БНТ: Събитията на 2017 г.

Тази вечер в 21 часа по БНТ 1 не пропускайте обзорното предаване „Събитията на 2017 г.“ - гледната точка на репортерите и международните редактори на „По света и у нас“ към най-запомнящите се и най-интересни събития от отиващата си година.Кои бяха най-важните и знакови събития на годината коментира в студиото на „Денят започва“ продуцентът на „Събитията на 2017 г.“ и водещ на „По света и у нас“ Геновева Радева. Тя заяви, че този път форматът на обзора ще бъде малко по-различен, но ще е все така интересен.

bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 29.12.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Геновева Радева, продуцент на „Събитията на 2017 г.“: За мен лично събитието на годината е подписването на договора за добросъседство с Македония. Загърбването на различията.

Радева заяви, че за българския политически живот това беше година на компромиси, направени в името на стабилността. Като пример тя посочи оставката на бившия председател на НС Димитър Главчев.

В международен план едно от най-важните събития е поредният ядрен опит на Северна Корея, когато се заговори открито за война. Доста хора гледат с насмешка на дярените оопити на Ким Чен-ун, но това не е никак смешно, допълни Радева.

В Европа според нея бежанската криза беше засенчена от въпроса ще влязат ли в управлението крайно десни. Голямата изненада бяха сепаратистките настроения - Каталуния и референдума в Италия.

Ислямска държава е победена в Ирак и Сирия, както беше обявено, но тероризмът продължава. Радева отбеляза, че за съжаление като че ли хората са свикнали с него.

Геновева Радева, продуцент на „Събитията на 2017 г.“: Имахме репортери на всички горещи точки на света и тази вечер ще покажем техния поглед. Този път форматът ще е малко по-различен от познатия на зрителите. Когато правим обзора, искаме да вкараме максимално повече добри новини. Те са малко, но за щастие ги има.

Според Геновева Радева част от тези добри новини, свързани с България, включват успехите на Григор Димитров и българския спорт и алпинизъм, номинацията за „Оскар“ на Теодор Ушев, успехът на българската песен на Евровизия.

А край Чирпан беше открит зъб на прачовек на седем милиона години.

;

Режисьор на обзора е Мария Христова, а монтажисти са Андриана Андреева и Светозар Такев.

Гледайте „Събитията на 2017 г.“ от 21 ч. по БНТ 1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади хора от Пловдив помагат на социално слаби граждани
Млади хора от Пловдив помагат на социално слаби граждани
Нова забележителност в Дубай
Нова забележителност в Дубай