НОВИНИ

"Топлофикация" в Русе увеличи подаваните мощности

След получните сигнали за по-слабо парно отопление в Русе „Топлофикация“ увеличи подаваните мощности към абонатите си. До вчера десетки потребители се оплахваха, че в домовете им е студено, тъй като макар и на максимална мощност радиаторите в жилищата им бяха съвсем леко топли.

bnt avatar logo
от Теодора Узунова
19:14, 05.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От „Топлофикация“ обясниха за БНТ 2, че проблемът се дължи на по-голямото потреблението през последните дни заради минусовите температури. Оттам допълниха още, че заради програмата за лоялни клиенти, по която потребителите плащат фиксирана цена според квадратурата на жилището, много от абонатите са отворили вентилите на радиаторите си на максимална степен, което пък е довело до много голямо потребление при подавани нормални мощности.

Стефан Желев, който живее в тристаен апартамент, също е отвил крановете на парното докрай.

„Предни години в студените месеци съм плащал 170-160 лева, сега ми е определено 98 лева и някакви стотинки, което за мен е поносимо“, разказа той.

Затова и Стефан разчита, че ще плаща малко и ще е на топло вкъщи.

„Вместо ние да регулираме каква да е температурата вкъщи с така поставените уреди, някой се опитва да ни регулира външно“, допълни той.

От „Топлофикация“ гарантираха, че са увеличили подаваните мощности още от снощи, но въпреки това все още има русенци, които твърдят, че радиаторите не са достатъчно топли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масово тровят домашни кучета в Пловдив
Масово тровят домашни кучета в Пловдив
Метеоролозите предупреждават за потенциално опасно време
Метеоролозите предупреждават за потенциално опасно време