НОВИНИ

​"Търкиш еърлайнс" предприе кампания за бойкот на реклами на САЩ

"Търкиш еърлайнс" предприе кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми= Това съобщи в Туитър говорителят на авиокомпанията Яхя Юстюн, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
13:08, 14.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
​търкиш еърлайнс предприе кампания бойкот реклами сащ

Юстюн публикува в Туитър хаштага #ABDyeReklamVerme (не рекламирайте САЩ) и по този начин отправи призив към други турски компании да се присъединят към акцията.

"Търкиш еърлайнс" подкрепя нашия народ и държава. Съответно нареждане е дадено на нашите рекламни агенции, добави Юстюн.

Призивът за бойкот се появи в социалните мрежи вчера. Призивът бе подкрепен от държавната телекомуникационна компания "Тюрк Телеком", обслужваща над 40 милиона души.

"Тюрк Телеком" съобщи в Туитър, че се присъединява към акцията и нарежда на своите рекламни агенции да не работят с американски фирми и да не рекламират американски марки.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изплатиха близо 2 млн. лв по схемата de minimis на розопроизводителите
Изплатиха близо 2 млн. лв по схемата de minimis на розопроизводителите
Инфлацията за юли е 0.7 на сто
Инфлацията за юли е 0.7 на сто