НОВИНИ

Тръмп мери сили на голф с премиера Абе в Япония

С голф и турнир по сумо продължава посещението на американския президент Доналд Тръмп в Япония. Малко след пристигането си в страната на изгряващото слънце, Тръмп написа, че не е притеснен от последните ракети, изстреляни от Северна Корея. Още за преговорите Вашингтон-Токио в следващата минута.

bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 26.05.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света

След неделна закуска, лидерите на САЩ и Япония споделиха общата си страст - Тръмп и Абе играха голф за пети път. Не пропуснаха и да си направят селфи. Междувременно - в Туитър, американският държавен глава написа, че има много голям напредък в търговските преговори между Вашингтон и Токио, но повече ще бъде постигнато след парламентарните избори в страната на изгряващото слънце. Япония е един от основните съюзници на САЩ в областта на търговията и по въпросите на сигурността.

;

Официалните преговори между двете страни са планирани за утре и една от основните теми ще бъде ядрената програма на Северна Корея. Според анализатори туитът на Тръмп., че не се притеснява от последните, изстреляни от Пхенян ракети, противоречи на тезите на собствения му съветник по сигурността - Джон Болтън.

Програмата на президента включва посещение на турнир по сумо и вечеря с император Нарухито. Тръмп ще бъде първият чуждестранен лидер, който ще се среще с новия наследника на Хризантемовия трон. Богата е и програмата на Първата дама на САЩ - Мелания, заедно със съпругата на премиера Шиндзо Абе тя посети музей на дигиталното изкуство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха след падане на малък самолет край Ихтиман
Двама души загинаха след падане на малък самолет край Ихтиман
Лека катастрофа с автобус от Северна Македония в Пловдив
Лека катастрофа с автобус от Северна Македония в Пловдив