НОВИНИ

Тръмп поиска процесът по импийчмънт да започне незабавно

Доналд Тръмп поиска процесът за отстраняването му да започне незабавно.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:50, 20.12.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

"След като демократите му осигуриха процес в Камарата на представителите без адвокати, без свидетели, без нищо, искат да кажат на Сената как точно да осъществи този процеса. Всъщност, те имат нула доказателства - такива никога няма да има. Искам незабавен процес за импийчмънт", написа държавният глава в Туитър.

Междувременно стана ясно, че след среща между лидерите на Горната и Долната Камара - републиканецът Мич Макконъл и демократът Чък Шумър, не са се разбрали за свидетелските показания по време на процедурата в Сената, за каквито настоява Демократическата партия. Анализатори предполагат, че там не са доволни от хода на процеса и обмислят следващия си ход.

Мич Макконъл, лидер на републиканците в Сената: По доста необичаен начин председателят на Камарата на представителите продължава да бави решението за това кога планира да предприеме логичната следваща стъпка и да предостави обвиненията на Сената. Представители на демократите предполагат, че задържането е вид тактика, така ще да може да се диктуват действията на Сената.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите в Ливан не стихват, страната има нов премиер
Протестите в Ливан не стихват, страната има нов премиер
Законът за социалните услуги влиза на първо четене в НС
Законът за социалните услуги влиза на първо четене в НС