НОВИНИ

Цената на американския петрол продължава да пада

Цените на петрола се понижиха до 44,76 долара за барел на фондовите борси заради притеснения от свръх предлагане. Същевременно индексът "Стандърт енд Пуурс 500" се покачи рекордно и повиши цената на щатския долар.

цената американския петрол продължава пада
bnt avatar logo
от БНТ
06:32, 12.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Борсовите играчи все още реагират на по-малкия от очакваното спад на американските запаси от суров петрол и увеличението в броя на активните нефтени платформи в Съединените щати през изминалата седмица. В петък, новината за подновената активност в американските сондажи предизвика опасения от свръхпредлагане и доведе до ново двумесечно дъно на цените на стоковия пазар в Ню Йорк.

В края на вчерашната сесия индексът Стандард енд Пуърс 500 се повиши до рекордно равнище. Той прибави 7 пункта, или 0,3 процента, с което подобри рекорда си от май миналата година. Промишленият индекс Дау Джоунс се повиши с 80 пункта, или 0,4 процента. Златото поевтиня с 1,80 долара до 1356 долара за тройунция. Цената на американския лек суров петрол с доставка през август се понижи с 65 цента, или 1,4 на сто, до 44,76 долара за барел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел поиска Великобритания бързо да уточни отношенията си с ЕС
Меркел поиска Великобритания бързо да уточни отношенията си с ЕС
БСП започва разговори за общ ляв кандидат-президент
БСП започва разговори за общ ляв кандидат-президент