НОВИНИ

Туроператори: В Истанбул има 45 български туристи, в курортите е спокойно

Днес летище "Сабиха Гьокчен" работи въпреки опита за преврат. Обстановката в турските курорти е спокойна, съобщават чужди туроператори. Но случилото се в Турция от изминалата нощ неминуемо ще се отрази и на туристите в Турция, особено сега - в разгара на туристическия сезон.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
13:37, 16.07.2016
7797
Чете се за: 00:54 мин.
По света

45 български туристи, които са заминали с наши туроператорски фирми в предходните дни, се намират в Истанбул в момента. Извън този брой в Истанбул и други българи, които са заминали със собствен транспорт, но техният брой още не е установен. Туроператорите се опитват да установят и броя на българите, които са на почивка в Анталия, Мармарис, Кушадасъ.

Джемал Лютфи - управител на Караджъ тур
"В нашия автобус, в който пътуваме заедно с други туристически фирми - са 27 и още една фирма има със 17 и общо взето към един автобус - това са 45 човека българи има в момента като туристи. Разбира се имаме и индивидуални туристи, които отиват за лечение в турските болници. За момента всичко е спокойно.

- Тези 45 човека, това данните от всички туроператорски фирми ли са?

- В момента в Истанбул има само 2 фирми - едните сме ние и още една малка туристическа фирма - 17 човека - общо 45 човека.

- А в други градове в Турция?

- В други градове на Турция - освен Анталия, Мармарис, Кушадъсъ, където почиват, не мисля че има много български туристи, тъй като обстановката, обявена в медиите е страшна и от 5-6 месеца не сме направили екскурзия към Анадола, към Кападокия, към Анкара.

- А Вие имате ли в Кушадъсъ и другите курорти Ваши туристи там?

- Да, имаме, но тъй като сега е съботно време и персоналът ни е малък само дежурни имаме и точните бройки не ги знам, но се чуваме с колегите от Турция и ситуацията е овладяна.

- Имате ли готовност да ги извозите извънредно предвид ситуацията?

- Извънредно, ако ни позволят. Ако пътищата и самолетите си работят и си летят, няма никакви проблеми от наша страна."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски военен хеликоптер кацна в Гърция, осем души са арестувани
Турски военен хеликоптер кацна в Гърция, осем души са арестувани
Очакват по-слаба реколта от грозде в Благоевградска област
Очакват по-слаба реколта от грозде в Благоевградска област