НОВИНИ

Тютюнопроизводителите искат да бъде удължен срока за вписване

Министърът на земеделието и храните да издаде заповед за удължаване на крайния срок за вписване в регистъра на тютюнопроизводителите с един месец - до 30 април 2017 година, иска "Национална асоциация на тютюнопроизводителите - 2010" (НАТ-2010).

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:33, 06.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
тютюнопроизводителите искат удължен срока вписване

В рамките на Консултативния съвет по тютюна към министъра на земеделието и храните от 28 февруари тази година, от асоциацията са предложили удължаване на крайния срок за вписване в регистъра с един месец - до 30 април тази година. Организацията е отбелязала, че програмата за регистрация на земеделските стопани среща проблеми при идентификация на земеделски парцели под пет декара, които са част от по-големи такива и отказва да ги регистрира.
НАТ-2010 посочват, че членовете на КС по тютюна към МЗХ единодушно са одобрили и удължаването на крайния срок, и предложението тютюнопроизводителите да извършат идентификация на земеделски парцели с площ под 5 декара, подкрепена от специална декларация.

Асоциация очакват да бъдат информирана за издаване на въпросната заповед на земеделския министър и призовават да се направи необходимото да могат земеделските стопани с площи под пет декара тютюневи насаждения да се впишат в регистъра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Замърсяването на околната среда убива 1,7 милиона деца всяка година
Замърсяването на околната среда убива 1,7 милиона деца всяка година
Стачка на френски авиодиспечери ще наруши трафика тази седмица
Стачка на френски авиодиспечери ще наруши трафика тази седмица