НОВИНИ

"Уикилийкс" се готви да публикува нови данни за изборите в САЩ

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж каза, че организацията е получила нова информация, свързана с кандидатите за президентския пост в САЩ, и я проверява, за да я публикува по-късно, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
13:22, 01.09.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
уикилийкс готви публикува данни изборите сащ

"Става дума за интересни и дори занимателни материали", заяви Асандж в интервю за в. "Ню Йорк таймс".
По думите му някои от сведенията може да са свързани и с фондацията на семейство Клинтън. Дейността на тази благотворителна организация, основана от бившия американски президент Бил Клинтън през 2001 г., предизвиква остри критики в САЩ от политически противници на неговата съпруга Хилари Клинтън, която е претендент за Белия дом. Републиканците подозират бившия държавен секретар, че е правила услуги на хора и страни в замяна на предоставяне на средства за фондацията.

Асандж каза, че "Уикилийкс" разполага с информация както за Клинтън, така и за републиканския кандидат-президент Доналд Тръмп.
Той не посочи конкретен срок за публикуване на материалите, но подчерта, че тяхната достоверност не буди съмнение.

През юли "Уикилийкс" публикува електронна кореспонденция на Националния комитет на демократите, до която са се добрали хакери, проникнали в компютърните му системи. От документите става ясно, че ръководството на партията активно се е опитвало да подкрепи Клинтън в ущърб на нейния съперник на първичните избори Бърни Сандърс. Заради разразилия се скандал председателят на комитета Деби Уосърман-Шулц подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павлова: Започваме да строим втория язовир за питейни нужди
Павлова: Започваме да строим втория язовир за питейни нужди
Над 23 000 литра нелегален алкохол са разкрили столичните митничари
Над 23 000 литра нелегален алкохол са разкрили столичните митничари