НОВИНИ

В Германия са арестувани двама заподозрени, свързани с брюкселските атентатори

Германската полиция е арестувала двама души, заподозрени, че са свързани с ислямистките атентатори, които убиха 31 души в Брюксел във вторник, съобщи седмичникът "Шпигел", без да цитира източник, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
15:33, 25.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
германия арестувани двама заподозрени свързани брюкселските атентатори

Според публикацията единият от заподозрените, арестуван вчера близо до Франкфурт, получил малко преди атентатите две съобщения на мобилния си телефон, в които е споменато името на Халид Бакрауи. Белгийската полиция установи, че той се е самовзривил в метрото в Брюксел.
Германското вътрешно министерство отказа коментар за публикацията на "Шпигел", отбеляза Ройтерс.
В нея се казва, че в получените съобщения се съдържа думата "fin" ("край" на френски) и че те били получени три минути преди експлозията на метростанцията Малбек, близо до европейските институции.
Шефът на федералната полиция заяви в събота в интервю за в. "Билд", че Ислямска държава се подготвя за "зрелищни" нападения, тъй като е подложена на засилен военен натиск в Ирак и Сирия. Това означава, че рискът от нападения като тези в Брюксел в Германия и на други места в Европа е висок, посочи Холгер Мюнх. "Още нападения не може да се изключат", предупреди той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа под прицел. Мишена? Докога?
Европа под прицел. Мишена? Докога?
Стрелба и експлозия по време на полицейска акция в Брюксел
Стрелба и експлозия по време на полицейска акция в Брюксел