НОВИНИ

В САЩ започнаха протести срещу масовата депортация на мигранти

Стотици демонстранти от различни щати организираха протестно движение срещу предстоящата утре масова депортация на близо 2000 имигрантски семейства. Депортацията беше спряна миналия месец от президента Тръмп, с цел да бъде намерен консенсус с демократите в Конгреса относно имиграционните проблеми на страната, но до споразумение така и не се стигна.

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 13.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Акцията на американските имиграционни власти ще обхване едни от най-големите градове в страната като Маями, Атланта, Чикаго, Хюстън, Ню Орлиънс и Ню Йорк. Под прицел попадат семейства, които са пристигнали сравнително скоро в страната и на които им е била връчена "заповед за депортация" от съответния имиграционен съд.

Жители на Колорадо, Мериленд, Калифорния, Масачузетс, стартираха протестни движения срещу предстоящата депортация. Кметствата на някои от градовете, които ще бъдат засегнати, както и полицейските управления на Лос Анджелис и Хюстън публично отказаха да сътрудничат на имиграционните служби.

Вероятно е да бъдат засегнати семейства, при които децата притежават американско гражданство, но техните родители или настойници нямат необходимото разрешително за постоянно пребиваване в Съедините щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се подготвят сумисти в школата на Котоошу
Как се подготвят сумисти в школата на Котоошу
Щъркелът, който трогна стотици хора в социалните мрежи, се възстановява
Щъркелът, който трогна стотици хора в социалните мрежи, се възстановява