НОВИНИ

Великобритания ще опита да убеди Тръмп да не си сътрудничи с Русия за Сирия

През следващите два месеца британското външно министерство ще опита да убеди новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и членовете на екипа му да не си сътрудничат с Москва по сирийския въпрос, а да се опита да продължи досегашния курс към сваляне на сирийския президент Башар Асад, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:57, 13.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
великобритания опита убеди тръмп сътрудничи русия сирия

Според източници на британския в. "Сънди телеграф" във външното министерство на страната, Тръмп без съмнение смята руския президент Владимир Путин за човек, с когото може да работи. "Но когато разбере, че Путин не е разумен и рационален партньор, може да промени мнението си", добавя източникът.

Това обаче ще отнеме време и може да стане след лична среща между двамата лидери, смятат британските дипломати.

По данни на в. "Сънди телеграф", опитите да бъде разубеден Тръмп ще бъдат основен приоритет в работата на британското външни министерство. Задачата ще бъде "невероятно сложна", но Великобритания няма да промени позицията си. "За нас все още е ясно, че Асад няма място в бъдещето на Сирия. По ръцете му се намира кръвта на 400 000 души", заявява друг източник на изданието.

Британските дипломати са се надявали, че след победата на изборите Тръмп ще смекчи позицията си за Сирия, както се отказа да отменя изцяло програмата за медицинско застраховане "Обамакеър". Тръмп обаче не е променил позицията си за Сирия, както показва първото му интервю, дадено на в. "Уолстрийт джърнъл".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма сигнали за нарушения в Плевенско
Няма сигнали за нарушения в Плевенско
В област Благоевград изборният ден започна без нарушения
В област Благоевград изборният ден започна без нарушения