НОВИНИ

Великобритания увеличава финансирането на автомобили с ниски вредни емисии

Великобритания оповести, че ще финансира с допълнителни 106 милиона британски лири (138 милиона долара) проучването и развитието на щадящи околната среда превозни средства, батерии и технология с ниско съдържание на въглероден диоксид, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
10:22, 11.09.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
великобритания увеличава финансирането автомобили ниски вредни емисии

Ръководители на компании и политици ще се съберат в Бирмингам днес на конференция, посветена на превозните средства с нулеви вредни емисии. Правителството се надява да превърне Великобритания в световен лидер в нискоемисионните технологии.

Някои компании, сред които и Астън Мартин (Aston Martin), обявиха инвестиции за общо над 500 милиона лири, които ще помогнат за създаването на над 1000 нови работни места.

В предварително публикувани извадки от изявлението, което ще направи премиерът на Великобритания Тереза Мей се посочва, че тези мерки ще стимулират дизайна, употребата, разбирането и инфраструктурната необходимост от по-чисти, по-зелени превозни средства и правейки това ще помогнат драстично да се намали основният източник на вредни емисии, които са причина за глобалното затопляне.

Мей ще бъде домакин по време на конференцията и на кръгла маса с представители на подизпълнители от Германия, САЩ, Япония, Китай, Испания и Индия. Целта е да се даде тласък на търсенето в момент, когато Великобритания се опитва да окуражи вътрешните инвестиции, тъй като напуска ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 години от атентатите на 11 септември: Отдадаха почит на героите от полет 93
17 години от атентатите на 11 септември: Отдадаха почит на героите от полет 93
Русия започна най-големите си военни учения след Студената война
Русия започна най-големите си военни учения след Студената война