НОВИНИ

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна Йенс Столтенберг

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева бе приета тази вечер от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на алианса в Брюксел. След срещата Захариева съобщи пред български журналисти, че двамата са обсъдили приноса на нашата страна за дейността на пакта и предстоящата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от отбранителния съюз в края на месеца.

bnt avatar logo
от БТА
20:44, 16.05.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
вицепремиерът екатерина захариева срещна йенс столтенберг

Обсъдихме много аспекти от нашето членство в НАТО. Както винаги беше изразена много висока оценка за нашето участие в мисиите на алианса, заяви Захариева. По нейните думи е общо разбирането, че НАТО трябва да покаже силна политическа воля в борбата с тероризма.

Двамата събеседници са обсъдили ангажиментите, които нашата страна пое на срещата в Уелс през 2014 г. и предприетите действия. Разговаряхме по въпроса за общата отбрана на ЕС и разбирането, че този проект и НАТО няма да се конкурират, а ще се допълват, посочи вицепремиерът. Става дума за по-правилно насочване на ресурсите, за по-голяма ефективност и бързина, поясни Захариева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любителски театри за 22-ри път в Тополовград
Любителски театри за 22-ри път в Тополовград
Хотелиери от Банско настояват за създаване на местна борса и тържище
Хотелиери от Банско настояват за създаване на местна борса и тържище