НОВИНИ

Водещ юрист на Тръмп в разследването за руската намеса се оттегля от екипа

Адвокатът, който е водещ съветник в екипа от юристи на Доналд Тръмп в разследването за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ, ще се оттегли от него в края на месеца, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Белия дом. Тай Коб обмислял оттеглянето си от няколко седмици, каза говорителката на президентството Сара Саундърс.

bnt avatar logo
от БТА
22:02, 02.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
водещ юрист тръмп разследването руската намеса оттегля екипа

Коб ще бъде заменен от Емет Флуд, който представляваше бившия президент Бил Клинтън по време на процедурата по импийчмънт срещу него в американския Конгрес през 90-те години, твърдят американски медии.

Същевременно Руди Джулиани, който също е част от адвокатския екип на Тръмп, каза, че всяко интервю на Тръмп от специалния американски прокурор Робърт Мълър във връзка с разследването за руска намеса в изборите и съглашателство между Москва и предизборния екип на Тръмп, ще бъде ограничено по обхват и продължителност, предаде Ройтерс.

„Някои хора говореха за възможността от 12-часово събеседване. Ако това се случи, то ще бъде максимално два-три часа дълго по тесен кръг от въпроси“, каза Джулиани.

Американският специален прокурор Робърт Мълър е предал списък от близо 50 въпроса на адвокатите на президента в разследването си за евентуална руска намеса в изборите в САЩ от 2016 г., евентуално съглашателство на предизборния екип на Тръмп с Русия и дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието, съобщи преди броени дни в „Ню Йорк таймс“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компанията „Кеймбридж Аналитика“ прекратява дейностите си
Компанията „Кеймбридж Аналитика“ прекратява дейностите си
Направиха восъчна фигура на премиера Бойко Борисов
Направиха восъчна фигура на премиера Бойко Борисов