НОВИНИ

Военен хеликоптер се включва в гасенето на пожара в община Маджарово

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на военния министър Николай Ненчев да изпрати военнослужещи и техника за овладяване на пожара в община Маджарово, област Хасково, информира правителствената пресслужба. Няма данни за пострадали хора.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:41, 31.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
военен хеликоптер включва гасенето пожара община маджарово

В гасенето на пламъците между селата Бориславци и Малки воден се включва хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово. Машината е излетяла в 17.10 часа с четирима души екипаж.

Огънят е обхванал площ около 2000 дка сухи треви, пасища, лесонепригодни площи, стърнища и широколистна гора. В момента на терен са 30 пожарникари със седем автомобила и служители от горското. Към мястото пътуват пожарни екипи от Пазарджик и София.

Главен комисар Николай Николов ще следи отблизо ситуацията и ще информира премиера за предприетите действия за овладяването на пожара. При необходимост ще се създаде допълнителна организация за включване на повече екипи и техника.

За последните три дни това е поредното участие на летателна техника от авиобазата в Крумово в гасенето на пожар, отбелязват от военното министерство.

В петък и събота хеликоптери Ми-17 участваха в потушаването на огъня край ардинското село Светулка, припомнят от ведомството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха всички заложници в Ереван
Освободиха всички заложници в Ереван
Шотландски съпрузи откриха скъпоценности в стар стол
Шотландски съпрузи откриха скъпоценности в стар стол