НОВИНИ

Все още няма информация срещу какъв откуп е освободен Адриан Златков

Екипът на „По света и у нас“ успя да заснеме първите кадри на Адриан, след като беше освободен от похитителите си. Все още няма информация срещу какъв откуп 25-годишният Адриан Златков е на свобода. Преговорите за освобождаването му са започнали на втория ден от отвличането и ги водил лично бащата на младежа. Похитителите са поискали 3 милиона лева откуп.

Александър Марков
от Александър Марков Екип на „По света у нас“
18:10, 11.09.2017
Чете се за: 01:53 мин.
У нас

През целия ден пред семейната къща на сем. Златкови има сериозно движение. Бащата и синът се прибраха със семейния автомобил от разпит. Адриан е дал показания в МВР за отвличането си и за всичко, което може каже за това.

След 17 ч. Адриан и Тони Златкови излязоха от дома си в неизвестна посока. Можем да кажем, че Адиран изглежда нормално без видими проблеми. Пред къщата на сем. Златкови има засилена охрана, няколко души придружават семейството постоянно.

;

Адриан Златков е изоставен от похитителите на 20 км. от Панчарево. Случайни минувачи го забелязват край пътя и го качват в превозното средство, с което се придвижват. Така 25-годишният мъж, отвлечен в края на август, е докаран до бензиностанцията, в близост до кръстовище край кв. Горубляне. След като се обажда на родителите си да го приберат е предаден на полицейския патрул в района. На мястото пристига и главният секретар на МВР Младен Маринов, а около 22 ч. Адриан вече е със своите близки.

Час след като беше предаден на своите родители пред дома на похитения Адриан Златков открихме засилено полицейско присъствие, а достъпът към къщата беше блокиран.

По телефона баща му Тони Златков потвърди първоначалната информация за доброто здравословно състояние на отвлечения.

Тони Златков, баща на Адриан Златков: Добре се чувства, във форма е. Не е тероризиран.
БНТ: Какво успя да ви разкаже?
Тони Златков, баща на Адриан Златков: Нищо засега. Все пак полицията имаше работа с него.

През това се появи информация, че за освобождаването на Андриан е платен откуп. Според наши източници сумата е над 1 милион евро.

БНТ: Все пак успяха ли да се свържат с вас похитителите през това време?
Тони Златков, баща на Адриан Златков: Ами да, имаше комуникация.

Веднага след новината за връщането на Адриан силите на реда започнаха масови проверки на всички автомобили по ключови отсечки в София, за да могат да открият колата, която го е изоставила. Полицейски екипи имаше и в Панчарево заради предстоящия оглед на мястото, където се е случило това. Хората, които го намериха, също бяха разпитани.

;

Три милиона са поискали похитителите от семейство Златкови, но сумата по думите на тони Златков е била непосилна за семейството, заради което са предадени между 600 хил. и малко над 1 млн. лв., не можем да кажем със сигурност.

Стана ясно, че още на втория ден похитителите са се свързали със семейството чрез СМС-и. Тони Златков не конкретизира как е предал парите, но е станало 20-тина часа преди Адриан да бъде освободен.

;
Тони Златков, баща на Адриан Златков: Не е упражнявано насилие. Не сме водили изчерпателен разговор с него, защото е много изтощен и решихме, че не е правилно. Не мога да коментирам размера на [откупа]. Нямам представа [каква е групата за отвличане]. Няма как да е свързано с нашия бизнес. Аз лично водих преговорите, те се свързаха с нас на втория ден. Не мога да коментирам детайлите.
;

И МВР, и Прокуратурата запазиха пълно мълчание по случая.

От МВР още два дена след отвличането заявиха, че правят нарочно информационно затъмнение по случая, за да не пречат на разследването. Има всякакви теории в публичното пространство - за група, която се е отцепила от Наглите, че има връзка с други отвличания през последните три години, но това не може да бъде потвърдено.

В сряда ще бъде засегнат въпросът с отвличането на Адриан Златков, когато вътрешният министър ще бъде изслушан от НС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители подкрепиха източния вариант за изграждането на АМ Струма
Жители подкрепиха източния вариант за изграждането на АМ "Струма"
Корупционна схема за милиони в ТЕЦ „Марица-Изток“ 2?
Корупционна схема за милиони в ТЕЦ „Марица-Изток“ 2?