НОВИНИ

Йенс Столтенберг ще посети Белград през първата половина на октомври

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети Белград през първата половина на октомври за разговори със сръбския президент Александър Вучич, съобщи Танюг, като се позова на дипломатически източници в Белград.

bnt avatar logo
от БТА
17:59, 30.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
йенс столтенберг посети белград първата половина октомври

"Деликатността на посещението, на момента и обстоятелствата, при които ще се състои визитата, са причина нито едната, нито другата страна засега да не искат да съобщят подробности за формата, темата и датата на срещата", добавя агенцията.

Вучич протестира вчера пред Столтенбег във връзка с кризата, възникнала в северно Косово, когато няколко десетки войници от специалните части навлязоха на територията на населения със сърби район в Северно Косово и бяха разположени в непосредствена близост до изкуственото езеро Газиводе, за да гарантират сигурността на косовския президент Хашим Тачи по време на негова обиколка там. Междувременно сръбските въоръжени сили бяха поставени в пълна готовност. По-късно вчера косовските специални части РОСУ се изтеглиха от Северно Косово след обиколката на Тачи, а ситуацията се нормализира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена беше спасена от рухнал хотел два дни след земетресението в Индонезия
Жена беше спасена от рухнал хотел два дни след земетресението в Индонезия
Борис Джонсън определи плана на Мей за Брекзита като нелеп
Борис Джонсън определи плана на Мей за Брекзита като нелеп