НОВИНИ

Закани за убийство във фейсбук срещу лидер на опозицията в Сърбия

Лидерът на Партията за свобода и справедливост (ПСС) Драган Джилас подаде жалба срещу лице, което чрез социалните мрежи заплашвало със смърт него, семейството му и сътрудниците му. Според Джилас, преките вдъхновители на тези заплахи са председателят на Сръбската прогресивна партия (СПП) Александър Вучич и „неговият режим, който чрез постоянна агресия и лъжа извършват линч както лично, така и чрез своите таблоиди“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:23, 13.07.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света
закани убийство фейсбук лидер опозицията сърбия

Заплахите са изпратени от профила на Никола Паунович, който е публикувал свои снимки, на които е въоръжен.

В съобщенията се отправя предупреждение, че ако Джилас отиде в „този регион по време на парламентарната кампания, ще ви откарат в черни чували санитарите и камионите за боклук“.

Джилас смята, че заканите са вдъхновени от неотдавнашните твърдения на Александър Вучич, публикувани в авторската му статия със заглавие „Елит и плебс“, че третира опозицията и опонентите си като беззъби.

„Постоянното разделение, което Александър Вучич налага, придружено от агресия и насъскване на хората един срещу друг ни доведоха до опасно състояние. Част от хората си въобразяват, че имат право да се въоръжат и да се разправят физически с някой инакомислещ. Навлизаме в опасно време. Режимът губи подкрепа и от страна на гражданите в Сърбия, и от страна на международната общност. Очевидно е, че са готови на всичко, за да останат на власт. Ако на някого от нас се случи нещо, отговорността ще бъде на Александър Вучич“, предупреди Драган Джилас.

Коментар по повод статията на президента в „Политика“ направи и лидерът на Демократическата партия (ДП Зоран Лутовац, който смята, че „държавният глава е окупирал медийното пространство и статията изразява авторитарната и популистка същност на неговото управление“.

Партийният лидер смята, че този път няма да има опозиция на изборите, ако те не са свободни и честни и ако най-малко шест месеца преди изборите няма свободни медии и други предпоставки за честни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Зидарово евтаназираха над 100 прасета заради африканската чума
В Зидарово евтаназираха над 100 прасета заради африканската чума
Лидерът на турската опозиция подкрепя сделката с Русия за С-400
Лидерът на турската опозиция подкрепя сделката с Русия за С-400