НОВИНИ

​Започна пробно изграждане на стена по границата на САЩ с Мексико

Изграждането на осем заграждения по границата с Мексико започна в американския град Сан Диего. Това съобщи службата за Митнически и граничен контрол на САЩ. Построяването на стена по границата с Мексико беше едно от ключовите предизборни обещания на президента Доналд Тръмп.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова Ив
09:53, 27.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Четири бетонни заграждения и още толкова от друг материал ще бъдат издигнати на височина от 5 до 9 метра в Сан Диего, на границата на САЩ с Мексико. Те трябва да бъдат готови в рамките на един месец. Загражденията са пробни.

Граничен служител: Използваме възможностите на индустрията, за да имаме по-добра гранична сигурност. Сключихме договори с частния бизнес, за да направим проби за издръжливостта на прототипите. От тестовете зависи и какъв ще е дизайнът на граничната стена.

Президентът Доналд Тръмп подписа указа за изграждане на стенана още на 25 януари. Това бе едно от неговите ключови предизборни обещания. Стената ще бъде дълга над 3000 километра. Все още не е ясна цената й, както и кой ще плати. Тръмп многократно е твърдял, че това е задължение на Мексико. Мексиканските власти обаче изразяват остро несъгласие относно участието си в този проект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ферма на покрив в Париж
Ферма на покрив в Париж
Личният коафьор на Моника Белучи е специален гост на Модната седмица в София
Личният коафьор на Моника Белучи е специален гост на "Модната седмица" в София