САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Започва ремонт на западното крило на Факултета по журналистика

Софийският университет отделя 234 000 лева за доизграждане на западното крило на Факултета по журналистика и масова комуникация. Студенти и преподаватели чакат този ремонт от години. Той ще осигури повече място за студенти, нова оборудвана зала и асансьор за достъп на хора с увреждания.

от БНТ
22:58, 09.10.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Възможността на някои студенти да стигнат до лекции обикновено стига до стълбите, защото няма работещ асансьор.

Симеон Александров, създател на инициативата "Недостижимите етажи": Нашата съкурсничка с детска церебрална парализа нямаше възможност да присъства на учебните занятия на горните етажи. И трябваше на ръце да я пренесем до там. Това вече беше капката, която преля и знаехме, че трябва да предприемем някакви действия.

И предприемат - с инициативата "Недостижимите етажи" настояват за истински достъпно образование.

Причината дълго време в този факултет да няма асансьор са някакви административни неуредици. Факултетът по журналистика обаче се е справил с тях и след 90 дена тук ще заработи асансьорът.

Асансьорът ще води до нови зали, до които досега нямаше достъп, отново заради административни пречки.

Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски": Откриването на няколко нови аудитории и на множество кабинети ще бъде полезно за Факултета по журналистика и масова комуникация, където има много студенти, а недостатъчно помещения.

Тази добра новина от Факултета по журналистика обаче напомня за лошата.

Симеон Александров, създател на инициативата "Недостижимите етажи": За съжаление ФЖМК не е единственият факултет, засегнат от този проблем и Софийският университет не е единствения университет.
Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски": Аз се надявам в близките 1-2 години да решим проблема във всички факултети.

И възможностите да не свършват, а всъщност да започват от тук.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС
Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС
Европа осъди турската офанзива в Северна Сирия
Европа осъди турската офанзива в Северна Сирия