НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в Полша преди срещата на върха на НАТО

Броени дни преди срещата на върха на НАТО и пристигането на основните западни лидери, в Полша бяха въведени засилени мерки за сигурност. В допълнение към поставянето на нови пропусквателни пунктове в произволни точки от границите на страната, центърът на столицата Варшава вече е поставена под строга охрана.

Георги Петров
от Георги Петров
06:16, 06.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
засилени мерки сигурност полша срещата върха нато

По бреговете на река Висла, която пресича полската столица, конни полицаи вече патрулират по двойки пясъчните плажове. Натрупани зад баровете в района, десетки метални ограждения чакат да бъдат разположени. За няколко часа двуметрова желязна стена пък обгради Националния стадион, който ще е ключово място в заседанията на 27-ата среща на върха на НАТО на 8 и 9 юли. Полицаи в са разположени на всеки 10 метра при стадиона от страната на реката. От четвъртък мостовете около стадиона и улиците в градския център ще бъдат затворени за движение.

Представен от полските власти като най-голямата среща на върха в историята на НАТО, форумът във Варшава ще събере на едно място 18 президенти, 21 премиери, 41 външни министри и 39 министри на отбраната. Делегациите са с обща численост над 2200 души, а броят на акредитираните журналисти надхвърли 2000. Американското посолство във Варшава вече обяви, че президентът Барак Обама ще бъде настанен в специална стая, обзаведена като Овалния кабинет в Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптер се разби в Североизточна Турция
Хеликоптер се разби в Североизточна Турция
Правителството ще разгледа законопроекта за противодействие на тероризма
Правителството ще разгледа законопроекта за противодействие на тероризма