НОВИНИ

Засилени са мерките за сигурност в Германия и Великобритания

За последните две години в Белгия са били предотвратени 6 атентата. Белгийската полиция обаче не дава повече информация по случаите. Силите на реда само уточняват, че от март насам получават по 600 сигнала на ден. Както в Белгия, така и в Германия и Великобритания мерките за сигурност за новогодишните празници са засилени.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:30, 27.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Мерки за сигурност в Германия

Германската полиция логично е в повишена готовност след атентата на берлинския коледен базар на 19 декември и след шокиращата равносметка за нападнати близо 1 200 жени на новогодишните празници в Германия миналата година. Повечето от тези жени са жертви на сексуално насилие от страна на мъже с арабски или северноафрикански произход.

Тимо Цил, полиция в Хамбург: Ще има повече и ясно различими полицаи. Колегите ще носят жълти сигнални якета и ще имаме мобилни полицейски пунктове.

Кристиан Фонг, мениджър на заведение: Говорихме с полицията клубовете да намалят шума на улицата, за да могат полицаите да чуват радиостанциите си и викове за помощ.

Мерки за сигурност във Великобритания

Британските власти засилиха охраната на коледните базари и туристически места в страната. В Лондон за сигурността се грижат и цивилни полицаи.

Близо 100 000 души се очакват да гледат новогодишните фойерверки на брега на Темза, в британската столица . Мерките за сигурност са засилени и в Бирмингам, където е най-големият коледен базар извън Германия и Австрия. До затварянето му в петък, там се очакват 5 милиона посетители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел засили нападките си срещу САЩ заради резолюцията на ООН
Израел засили нападките си срещу САЩ заради резолюцията на ООН
Не достигат асансьорни техници във Варна
Не достигат асансьорни техници във Варна