НОВИНИ

Зеленски призова Запада да не вдига санкциите срещу Русия

Украинският президент Владимир Зеленски призова Запада да не вдига санкциите срещу Москва и ги определи като "данък за подържане на мира". Зеленски очаква до края на месеца да се срещне с американския си колега Доналд Тръмп и да има разговори на Нормандската четворка за решаване конфликта в Донбас. Междувременно САЩ отпуснаха снощи 250 млн. долара военна помощ на Украйна.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:55, 13.09.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Американската военна помощ за Украйна е предназначена за борба с проруските сепаратисти в изтока на страната. Освен тях Киев ще получи още 140 милиона долара от Вашингтон. По-рано американски конгресмени от двете основни партии заявиха, че Белият дом задържа пари, одобрени от Конгреса.

Демократи заподозряха, че така сегашната администрация се опитва да окаже натиск върху Киев да подкрепи кампанията за преизбиране на Доналд Тръмп, като започне разследване срещу бившия вицепрезидент-демократ Джо Байдън и семейството му. Вие губите пари, а ние губим хора, така украинският президент призова днес Запада да не вдига санкциите срещу Москва.

Владимир Зеленски - президент на Украйна: Санкциите са суров данък, необходим за запазване на международния ред. Това дори е данък в името на мира, и докато той не бъде възстановен, санкциите трябва да останат.

Зеленски отбеляза,че единственият път към мира е дипломацията, но отхвърли сценарий като в Приднестровието в Молдова, където има постоянно дислоцирани руски миротворци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Код Микеланджело
ДРУГИТЕ новини: Код Микеланджело
Вредни ли са електронните цигари?
Вредни ли са електронните цигари?