НОВИНИ

Жалба спира поръчката за Националната здравна информационна система

В изпълнение на проект „Доизграждане на националната здравна информационна система (НЗИС) — етап 1 и етап 2“, на 12.10.2018 год. Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за разработване на информационни системи и подсистеми, а именно: електронни административни услуги, здравно-информационен портал и регистри, като елементи на НЗИС.Срещу процедурата е подадена жалба от ДЗЗД „СТEМО – ГАМА КОНСУЛТ”, в резултат на която Комисията за защита на конкуренцията образува производство и обществената поръчка е спряна, съобщиха от здравното министерство.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:36, 28.11.2018
Чете се за: 00:15 мин.
Още
жалба спира поръчката националната здравна информационна система

Министерството на здравеопазването счита, че спирането на обществената поръчка сериозно застрашава реализирането на проекта за изграждане на Националната здравна информационна система, чийто краен срок е 28.12.2019 г.

Обжалването и блокирането на обществените поръчки по проекта застрашава както цялостното му изпълнение, така и реализирането на електронното здравеопазване в Република България.

Това ще постави в риск намеренията на МЗ за упражняването на прозрачен и ефективен контрол върху дейностите и разходите в здравеопазването чрез въвеждането на здравната информационна система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР с предупреждение за пътуващите в Северозападна Турция
МВнР с предупреждение за пътуващите в Северозападна Турция
Усложнена зимна обстановка в страната
Усложнена зимна обстановка в страната