НОВИНИ

Жертвите на земетресението и цунамито в Индонезия надхвърлиха 2000

Броят на жертвите на земетресението и цунамито на индонезийския остров Сулавеси надхвърли 2000, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

жертвите земетресението цунамито индонезия надхвърлиха 2000
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 09.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Службата за справяне с бедствия заяви, че загиналите при земетресението и последвалите вълни цунами на 28 септември са станали 2010.
Властите се подготвят да спрат издирването на хиляди жертви, които вероятно са затрупани в най-тежко пострадалите райони. Те обаче няма да забранят на жителите да продължат да търсят своите близки под руините.

Според службата за справяне с бедствия усилията за изваждане на тела, много от които погребани под кал и развалини, няма да продължат заради трудния терен и напредналото състояние на разлагане, което прави тленните останки неразпознаваеми и може да предизвика разпространение на зарази.

В четвъртък ще има молитви, с които ще се отбележи краят на издирването в кварталите Петобо, Балароа и Джоно Оге в град Палу, където земетресението причини свлачища, погълнали къщи и погребали обитателите им.

Службата за справяне с бедствия каза, че не може да потвърди неофициалните оценки, според които 5000 души са в неизвестност в Балароа и Петобо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иновативен център за ранна социализация отваря врати във Варна
Иновативен център за ранна социализация отваря врати във Варна
ЕК следи отблизо случая със саудитския журналист Джамал Хашоги
ЕК следи отблизо случая със саудитския журналист Джамал Хашоги