НОВИНИ

Златка Падинкова: "Ало" измамниците използват кампаниите в медиите

Телефонните измамниците следят кампаниите в медиите и използват информацията в измамите си, за да спечелят доверието на хората. Това каза ст. инспектор н-к Сектор "Измами" в ГДНП Златка Падинкова.Тя добави, че престъпниците използват схемите на полицията, за които става дума в превантивните кампания. Но това не означава, че кампаниите трябва да спират, според нея е много важно да има превенция.

златка падинкова ало измамниците използват кампаниите медиите
bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 11.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Телефонната измама, при която жена даде 400 000 лева на телефонни измамници, е най-голямата до момента за годината, каза още Падинкова.

Много трудно се доказва вина, понеже има специфични взаимоотношения между престъпника и жертвата. Схемата е стандартната - помощ на полицията, като е имало и заплаха, обясни още ст. инспектор н-к Сектор "Измами" в ГДНП.


;

Падинкова отбеляза, че освен възрастни хора, жертви на измамите могат да станат и млади хора и деца.

"Ало" измамниците звънят на произволни номера, не разполагат с предварителна информация. Хората сами споделят всичко, измамата стартира на стационарен телефон и след това преминава на мобилен, каза още ст. инспектор н-к Сектор "Измами" в ГДНП.

Падинкова беше категорична, че ако се искат пари по телефона, независимо кой и по каква причина, става дума за телефонна измама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици се учат на занаят от ​бесарабски майстори
Ученици се учат на занаят от ​бесарабски майстори
Майката на Мирела Демирева: След скока 2 м стремежът е рекорд
Майката на Мирела Демирева: След скока 2 м стремежът е рекорд