„Българската Коледа“ помогна на още 53 деца с медикаментозна терапия и рехабилитация

От началото на 18-ото издание на благотворителната инициатива вече е подкрепено лечението на 246 деца с общо 465 500 лв.

от БНТ
10:06, 06.04.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Българската Коледа
българската коледа събрала 840 000 лева досега
Слушай новината

Още 53 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания "Българската Коледа". Средствата, отпуснати за осъществяване на тяхната медикаментозна терапия и рехабилитация, са на обща стойност 62471 лв.

Заявленията за подпомагане на тези деца, постъпили до края на февруари, са разгледани от Експертния съвет към "Българската Коледа". На базата на приложените към документите на всяко дете актуални медицински документи и изразените становища от лекуващи лекари, съветът направи предложение за подпомагане на нуждаещите се от подкрепа деца. За осъществяване на допълнителна специализирана рехабилитация са подпомогнати деца с Детска церебрална парализа, Епилепсия и Хидроцефалия, Аутизъм, вродени аномалии и увреждания. Подпомогнатите деца за медикаментозна терапия страдат от ендокринологични и нефрологични заболявания.

От началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" са дарени общо 465500 лв. на 246 деца.

Дарителската дейност на благотворителната инициатива продължава. Заявления за подпомагане на деца със средства от "Българската Коледа" се приемат целогодишно.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

На сайта на "Българската Коледа" е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Публикувани са и Правилата за набиране и разпределение на средствата от благотворителната инициатива на Президента на Република България "Българската Коледа".

Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лавинна опасност над Банско
Лавинна опасност над Банско
По 4 флакона с РНК ваксини раздават на личните лекари
По 4 флакона с РНК ваксини раздават на личните лекари