НОВИНИ

16 500 фенове за финала в Шампионска лига

 Трофеят на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:29, 25.05.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

До 16 500 привърженици ще могат да присъстват на финала на Шампионска лига в Порто в събота, съобщиха от УЕФА с отварянето на продажбата на билети.

Бройката, разрешена от португалските власти, е 1/3 от капацитета на „Драгао“, който ще приеме спора за трофея, след като в средата на май първоначалният домакин Истанбул отпадна заради проблеми с коронавирус. Европейската футболна централа вече разпредели 6000 билета за всеки от двата финалисти – Челси и Манчестър Сити. Към тях ще бъдат прибавени традиционните покани, както и „1700 билета, запазени за обществената публика“, които „ще бъдат продадени на първоначална база“.

Пропуските ще струват между 70 и 600 евро – срещу суми от порядъка на 40 до 130 евро за финала на Лига Европа в сряда между Манчестър Юнайтед и Виляреал в Гданск.

Заради пандемията, зрителите „ще трябва да предоставят доказателство за отрицателен тест за COVID-19“, за да влязат на стадиона. Феновете, идващи от чужбина „ще трябва да се съобразят“ с ограниченията при влизане на границата и изискванията, които ще бъдат в сила“. Тъй като Португалия е в „зеления списък“ на британското правителство, нито играчите, нито базираните от Великобритания запалянковци ще трябва да се карантинират при завръщането си у дома.

Припомняме, че промяната от Истанбул дойде, след като британските власти поставиха Турция в „червения си списък“ на 7 май за пътните условия. Докато и двата финалисти са английски тимове, преместването на финала във Великобритания отпадна от сметките, защото ограниченията за влизане означаваха, че медиите, официалните лица и гостите ще трябва да се изолират преди двубоя, което не бе уместно.

Португалия прие и Финалната осмица през 2020, която позволи на Шампионската лига да приключи по време на пандемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел наложи нови санкции на Минск след принудителното приземяване на самолет
Брюксел наложи нови санкции на Минск след принудителното приземяване на самолет
От "Изправи се! Мутри вън!" поискаха проверка дали са подслушвани през последната година
От "Изправи се! Мутри вън!" поискаха проверка дали са подслушвани през последната година