НОВИНИ

19 месеца по-късно - Симона Халеп се завърна в игра, но отстъпи в първия кръг на турнира в Маями

Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем допусна поражение в три сета от испанката Паула Бадоса - 6:1, 4:6, 3:6

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:37, 20.03.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Снимка: БТА

Бившата №1 в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп направи своето дългоочаквано завръщане на корта на турнира от категория WTA 1000 в Маями, САЩ.

В среща от първия кръг на надпреварата 32-годишната румънка се изправи срещу испанката Паула Бадоса, като за Халеп това бе първи официален двубой след пауза от близо 19 месеца.

Припомняме ви, че в края на 2022 година бившата шампионка от Ролан Гарос и Уимбълдън беше уличена в употреба на допинг заради използване на забраненото вещество роксадустат, като първоначално състезателните ѝ права бяха спрени за срок от четири години.

Симона Халеп обжалва санкцията пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, а по-рано тази месец беше съобщено, че наказанието на румънката се намалява на девет месеца, което ѝ позволи веднага да се завърне на корта.

Организаторите на турнира в Маями предоставиха на бившата водачка в ранглистата "уайлд кард" за основната схема, а жребият в първия кръг я изправи срещу Паула Бадоса.

Халеп показа в хода на мача, че се намира в добра форма и дори успя да спечели първия сет, но в крайна сметка дългото отсъствие си каза думата и тя допусна обрат, губейки с 6:1, 4:6, 3:6 след точно два часа игра.

По този начин Паула Бадоса се класира за втория кръг, където я очаква двубой срещу поставената под №2 Арина Сабаленка от Беларус. Около беларускинята обаче продължават да витаят съмнения дали изобщо ще се включи в турнира заради трагедията с нейния приятел Константин Колцов, който почина вчера в Маями, а според различни информации вероятната причина за смъртта му е самоубийство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанасов: Бихме могли да се върнем в преговорите, ще го обсъдим заедно
Атанасов: Бихме могли да се върнем в преговорите, ще го обсъдим заедно
Даниел Иванов-Аоияма допусна още едно поражение в Осака
Даниел Иванов-Аоияма допусна още едно поражение в Осака