НОВИНИ

4 нови случая на COVID-19 и 8 излекувани за последното денонощие в област Русе

случая covid излекувани последното денонощие област русе
bnt avatar logo
от БНТ
09:34, 10.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Четири нови случая на COVID-19 и осем излекувани са регистрирани в област Русе. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие. Става дума за три жени на 24, 55 и 56 години, както и 32-годишен мъж. Всички те са от Русе и са в добро общо състояние. Не проявяват сериозна симптоматика и затова са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 360, като активните случаи са 65. От тях 18 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и осем излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 276. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните са 84 души, от които десет са от персонала, работещ там.

Няма промяна и в епидемичната обстановка и в детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

От Областния оперативен щаб заявиха, че се поддържа постоянен контакт между всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно се следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът събра кворум и започна работа
Парламентът събра кворум и започна работа
Протест срещу избора на управител на Онкологичния център в Пловдив
Протест срещу избора на управител на Онкологичния център в Пловдив