НОВИНИ

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:13, 30.10.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Култура
държави участват евровизия 2021 ротердам

След като Евровизия 2020 беше отложена заради пандемията от коронавирус, държавите можеха да решат: дали същите изпълнители да ги представят и през 2021. До момента 20 артисти са получили втори шанс да представят страната си на най-голямата музикална надпревара в света. Сред тях е и представителят на България Виктория Георгиева.

БНТ потвърди участието на Виктория още през месец май

Евровизия 2021: През май в Ротердам с нова песен на Виктория Георгиева

2020 можеше да бъде годината на България на песенния конкурс. Според анализатори и букмейкъри, песента на Виктория "Tears Getting Sober" беше големият фаворит за победа на отмененото 65-о издание на конкурса. Премиерата на песента, с която Виктория ще представи България догодина, е планирана за март 2021 г.

Втори шанс за голямата сцена

Част от изпълнителите, които ще получат втора възможност да се включат в конкурса, са белгийската група Hooverphonic, младата певица Roxen от Румъния, поп звездата Блас Канто от Испания и Дестини Чукуниере от Малта, която беше големият победител в Детската Евровизия 2015 в София. Последният потвърден участник е групата Daði og Gagnamagnið от Исландия, чиято песен за Евровизия 2020 “Think About Things” се превърна в хит в социалните мрежи.

Ето и пълен списък с потвърдените участници до момента:

Евровизия 2021 в зала "Ахой"

Залата, в която ще пеят изпълнителите от 41 държави, е едно уникално място в Нидерландия. В нея се провеждат концерти, изложби, турнири, търговски панаири, използва се и за конгресен център.

"Евровизия" 2021 - на 18, 20 и 22 май в Ротердам

След като на 18 март Европейския съюз за радио и телевизия официално реши да отмени събитието, в рамките на месец съветът от Ротердам обяви, че ще работи за разпределяне на допълнителен бюджет за следващото издание на конкурса. Така през месец май дойде решението: Евровизия 2021 ще остане в зала Ахой.

Изпълнителният директор на залата Джоланда Янсен споделя, че Евровизията ще бъде най-голямото събитие, което някога се е провеждало там, така че всички са много ентусиазирани и очакват с нетърпение следващата пролет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как жителите на Бургас усетиха земетресението в Егейско море
Как жителите на Бургас усетиха земетресението в Егейско море
Оставиха в ареста Васил Капланов - Каплата, заподозрян за изчезването на Янек Миланов
Оставиха в ареста Васил Капланов - Каплата, заподозрян за изчезването на Янек Миланов