НОВИНИ

45-годишен участник в маратона на Лондон e починал след състезанието

годишен участник маратона лондон починал състезанието
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 26.04.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

45-годишен мъж е починал, докато се е прибирал у дома си след участие в Лондонския маратон в неделя, обявиха организаторите в специално изявление.

Стив Шенкс от Нотингам не е бил новобранец в тази класическа бегова дисциплина, а имал сериозен опит. Той е завършил тазгодишното издание за два часа, 53 минути и 26 секунди, обявиха също така организаторите. В изявлението се казва, че причината за смъртта ще бъде оповестена по-късно, когато излязат всички медицински тестове и се направят нужните изследвания на тялото на починалия.

"Всички, участващи в Атлетическото събитие Маратон на Лондон бяха дълбоко натъжени, когато научиха новината за смъртта на Стив Шенкс, се казва още в разпространеното изявление. В памет на Стив е създадена страница за набиране на средства в полза на общността, бореща се срещу множествената склероза".

Кеницеът Келвин Киптум спечели състезанието при мъжете с рекорд на трасето от два часа, 1 минута и 25 секунди. Нидерландската бегачка Сифан Хасан, която е специалист в бяганията на средни дистанции, взе първото място при жените при дебюта си в Лондонския маратон. Иначе повече от 48 хиляди души финишираха в състезанието.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община ще дари тестове за наркотици на КАТ-София
Столичната община ще дари тестове за наркотици на КАТ-София
Мощи на Свети Георги пристигнаха в София
Мощи на Свети Георги пристигнаха в София