НОВИНИ

Адриан Андреев е само на една победа от място в основната схема на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:25, 24.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
контузия спря адриан андреев четвъртфиналите унгария
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев записа втори последователен успех в квалификациите на Ролан Гарос, след като надигра в два сета аржентинеца Хуан Пабло Фикович, и по този начин се доближи само на крачка от дебютното си попадане в основната схема на турнир от Големия шлем.

Третата ни ракета се наложи над Фикович с 6:2, 7:5 за час и 44 минути игра и така още при дебюта си в Париж ще има възможност да спори за място в основната надпревара.

Мачът започна отлично за Андреев, който в първия сет на два пъти спечели подаването на съперника си, за да поведе набързо с 5:1 и впоследствия нямаше никакви проблеми да затвори първата част след 6:2 в своя полза.

Във втората обаче Адриан и Фикович предложиха далеч по-здрава битка, като всеки от двамата имаше шанс да установи контрол върху сета. В крайна сметка българинът отрази общо 11 точки за пробив, включително и два сетбола, преди най-накрая на свой ред да се възползва от шанс за брейк в 11-ия гейм и да поведе с 6:5, а след това на свой сервис и да сложи точка на спора.

Успехът осигури място на Адриан Андреев в третия и последен кръг на квалификациите на Ролан Гарос, а в спор за място в основната схема го очаква още един аржентинец в лицето на Дженаро Алберто Оливиери, срещу когото 22-годишният ни тенисист никога не се е изправял досега.

Сблъсъкът между Андреев и Оливиери пък ще бъде от огромно значение и за двамата, тъй като победителят ще може да направи своя дебют в основната схема на турнир от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РСМ спря финансирането на детски конкурс в Битоля
РСМ спря финансирането на детски конкурс в Битоля
Григор Димитров стартира с експресна победа в Женева
Григор Димитров стартира с експресна победа в Женева