НОВИНИ

Адриан Андреев загуби на старта на квалификациите в Монтерей

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:29, 06.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
адриан андреев загуби старта квалификациите монтерей
Слушай новината

Българинът Адриан Андреев отпадна още в първия кръг на квалификациите за турнира от сериите "Чалънджър" в мексиканския град Монтерей, след като отстъпи с 3:6, 6:3, 3:6 на Еван Чжу от САЩ.

В първия сет един единствен пробив беше достатъчен на американеца, за да спечели частта след 6:3 за близо половин час игра.

Във втория сет обаче третият поставен Андреев изглеждаше като тенисиста, който е по-близо до пробива и в крайна сметка той стана факт в шестия гейм, с което българинът поведе с 4:2. Чжу се върна в битката за сета, реализирайки на свой ред брейк за 3:4, но в осмия гейм отново Адриан взе подаването на съперника си, възстановявайки преднината си от два гейма при 5:3. Сервирайки за сета, 20-годишният софиянец нямаше проблеми и след 6:3 изравни резултата.

Добрата серия на българина продължи и в началото на решителната трета част, когато ранен пробив му осигури аванс от 2:0. Впоследствие Адриан поведе и с 3:1, но тогава настъпи срив в неговата игра и той загуби пет последователни гейма, с което и мачът след 6:3 в полза на Чжу.

В спор за място в основната схема на надпреварата американецът ще срещне своя сънародник Гейд Браймър, който се наложи с 6:4, 3:6, 6:1 над представителя на Молдова Александър Кожбинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон е разговарял с Путин и Зеленски, договорили са се за защита на ядрените централи в Украйна
Макрон е разговарял с Путин и Зеленски, договорили са се за защита на ядрените централи в Украйна
Хакери атакуваха онлайн излъчването на български медии
Хакери атакуваха онлайн излъчването на български медии