НОВИНИ

Адвокатът на обвинения за убийството в София: Не е искал да го убие, само го е ударил с желязна тръба

Обвиняемият Веско Вълчинов искал пари и от майка си

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
13:52, 22.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

След жестокото убийство в София, при което бяха открити останки на мъж в шахта, пред БНТ говориха адвокатът и майката на обвиняемия Веско Вълчинов.

''Моят подзащитник не е искал да убие Крис. Той само го е удрял с желязна тръба, но не е искал да го убие", каза неговият адвокат Албена Асенова.

Майката на обвиняемия говорила с него последно в събота, като той ѝ казал, че се разкайва. Спорът преди убийството е възникнал заради пари, според жената - около 70 000 лева. Жертвата и Вълчинов е трябвало да пътуват до Англия. Влагали парите си в криптовалута.

"Искаше преди това пари за криптовалута или по-точно искаше да купи апартамент. Вкарал ги е като криптовалута, а след това ми поиска 18 хиляди лева. Има запис, в който го изнудват и му искат тези пари, а в противен случаи са щели да го пребият. Кой го е изнудвал не зная, къде отидоха парите също не зная. Аз ги изтеглих от банки", обясни майката.

След убийството Вълчинов звъннал първо на приятеля си Константин Суботинов. Той е обвинен, че е помагал на заподозрения за престъплението да прикрие следите. Обвиняемият разказал на майка си, че идеята за разчленяването на трупа е била на Суботинов.

"След това се е обадил на Коко да дойде, за да му помогне да се обадят на полиция или на бърза помощ. Да се обадят на двете, за да видят какво ще правят. Коко е казал не, ще правим друго. Той не му е помагал. През цялото време е седял в другата стая", каза още майката.

Обвиняемият и жертвата влагали парите си заедно в криптовалута. Майката на Вълчинов разказа, че той често искал пари от нея, тъй като заплашвали живота му.

Вижте още във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще бъде домакин на среща за регионална свързаност
България ще бъде домакин на среща за регионална свързаност
Левски отложи още един свой мач от Първа лига
Левски отложи още един свой мач от Първа лига