НОВИНИ

Алекс Николов на антибиотици преди мача с Франция

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
22:38, 07.09.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Младата звезда на българския волейбол Александър Николов е на антибиотици заради болки в гърлото и то по-малко от 24 часа преди осминафиналния сблъсък на Евроволей 2023 срещу Франция.

Неприятната новина разкри селекционерът на "лъвовете" Пламен Константинов, който говори преди битката срещу "петлите" в петък вечер (8 септември) от 20:30 ч. в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

"Надявам се добрата инерция от последния мач да продължи и в осминафинала. Само с играта срещу Словения имаме шанс срещу настоящия олимпийски шампион. Дано всички са здравословно добре. Имаме от самото начало проблеми. Алекс Николов се разболя от местния вирус, а сега го боли гърло и е на антибиотици. Когато състезател влезе във форма, всичко, което лети, му се лепи. Мартин Атанасов игра с температура срещу Словения. Овладяна е. Вирусът хвана и Теодор Салпаров онзи ден, но лекарският екип се справи. Най-важното е да са здрави за утре", започна Константинов.

"Франция загуби от Румъния в групата, но спечели всички останали двубои. Във въпросния мач не бяха всички основни състезатели. Ако не си в оптимален състав и състояние, можеш да загубиш. Няма 100-процентови фаворити. Франция си е Франция. Имат и те проблем с Нгапет, който цяло лято е със здравословни проблеми. И не само. По-вероятно е да не го видим на корта. Сигурно ще играят Лаути, Тили или Карле като посрещачи. Льо Гоф и Шинениезе ще са центрове. Едва ли ще експериментират. Повече си пасват Патри с Бризар, както Тонюти с Бойе. Няма как да се изненадаме със съставите", продължи той.

Наставникът на "трикольорите" говори още и за проблемите, които изпитва българският тим при изпълнението на сервис.

"Когато натиснахме с начален удар срещу Словения и имахме 47-48% ефективност, стана друг мач. Независимо че загубихме. Това беше най-добрият ни двубой. Когато загубиш три такива гейма, те е яд. Но не ме е яд за играта. На най-високо ниво началният удар и посрещането правят разликата в двубоите. Всички вече имат силно посрещане. Ако ти излезе и началният удар, да дръпнеш разпределителя от мрежата и да изолираш центровете, може да се получи. На тяхната силна атака е много трудно да отговаряш. Силни са на контраатаки. Всички играят много бързо. Това един от големите им козове. Затова началният удар решава много", завърши Пламен Константинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбълът на клуб "Елит" триумфрира при девойките старша възраст на държавното
Ансамбълът на клуб "Елит" триумфрира при девойките старша възраст на държавното
Оставиха в ареста само един от лекарите, задържани за източването на НЗОК в Пловдив
Оставиха в ареста само един от лекарите, задържани за източването на НЗОК в Пловдив