НОВИНИ

Александър Лазаров надви Адриан Андреев в българския дуел във Форли

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:19, 03.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
александър лазаров надви адриан андреев българския дуел форли
Слушай новината

Александър Лазаров надигра с 6:4, 7:5 Адриан Андреев в изцяло българския дуел за влизане в основната схема на турнира от сериите Чалънджър в италианския град Форли.

В първия сет Адриан беше този, който първи стигна до пробив в седмия гейм, повеждайки с 4:3. Лазаров обаче отговори подобаващо и взе следващите три части, за да измъкне първия сет с 6:4 след 46 минути игра.

Във втория сет ситуацията до голяма степен се повтори, като Андреев първи реализира пробив, но Алекс Лазаров съумя бързо да го върне. В следващите минути и двамата българи бяха стабилни на сервис, за да се стигне до решителния 12-и гейм, когато Адриан се пропука и Лазаров стигна до крайния успех при четвъртия си мачбол и час и 53 минути на корта.

Така, Алекс Лазаров се класира за основната схема, докато Андреев ще трябва да почака, за да разбере дали ще получи шанс да попадне в нея като щастлив губещ.

Лазаров все още не знае името на следващия си съперник, като възможностите са: Матео Виола, Тунглин Ву, Михаел Геертс, Франческо Форти, Гонсало Оливеира или Седрик-Марсел Щебе.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната
Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната
Зографски преодоля квалификациите в Инсбрук
Зографски преодоля квалификациите в Инсбрук