НОВИНИ

Александър Лазаров пред БНТ: България има предимство пред Казахстан в турнири на клей

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 13.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

България има предимство пред Казахстан на клей. В това е убеден Александър Лазаров, който попадна в състава на националния ни тим по тенис за Купа "Дейвис". Срещите са в събота и неделя на Националния тенис център в Борисовата градина.

България приема Казахстан в мач от Световна група I, а мачовете ще бъдат излъчени НА ЖИВО по БНТ 3!

В тима са включени Димитър Кузманов (номер 191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (391), Пьотр Нестеров (733), Александър Донски (788) и Янаки Милев (561).

"Няма значение ранглистата, няма значение кой играе, виждали ли сме хора извън първите 500 да побеждават хора в първите 100. Ние сме много различни в отбора, всеки е с различен стил, различно мислене, поради тази причина, сме изключително опасни и винаги може да поднесем изненада. Мисля, че на клей имаме предимство", заяви Лазаров пред камерата на БНТ.

След като претърпя операция преди четири месеца заради скъсан ахилес, Лазаров е категоричен, че това е бил най-тежкия му период.

"Изключително много дадох от себе си да мога да съм на корта. При такава контузия минимум 12-14 месеца си извън строя, а аз на четвъртия месец започнах да играя мачове", обясни още националът ни по тенис Александър Лазаров.

"Казахстан е фаворит, но България има своите шансове", обяви първата ракета в националния ни отбор Димитър Кузманов също пред БНТ.

Преките предавания по БНТ 3 в събота са от 12:00 и от 14:15 ч., а в неделя може да гледате срещите на живо от 11:00, 13:30 и 15:45 ч.!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина художникът и скулптор Ставри Калинов
Почина художникът и скулптор Ставри Калинов
20-метров гейзер с топла вода в центъра на Плевен заради спукана тръба (Снимки)
20-метров гейзер с топла вода в центъра на Плевен заради спукана тръба (Снимки)