НОВИНИ

Александър Томаш: Докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде, няма да гледам класирането

Суеверията са за слабите, не се притеснявам да импровизирам, отбеляза наставникът на „армейците“

александър томаш докато цска където гледам класирането
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 20.09.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Томаш подчерта, че докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде, няма да гледа класирането в Първа лига. Старши треньорът на „армейците“ не желае да се връща назад и говори за избора му на различен капитан преди всеки мач.

Както е известно, утре (събота) „червените“ ще гостуват на Берое в среща от деветия кръг на родния елит. Двубоят ще стартира от 17:30 часа и ще се проведе в Благоевград, а Томаш се надява тимът от Борисовата градина да е уверен.

"Изправяме се срещу отбор, който е съставен изцяло от латиноси, футболисти, които искат да се доказват срещу най-добрите. Преди Берое беше отбор, който опитваше да се надиграва, а в момента "лъжат" противниците. Всеки сам си избира стратегията. Те са отдадени, сплотени са на терена и е трудно да бъдат преодолени. Отбор, който ще разчита на наши грешки. Няма някой, който да не греши. Искам от моя отбор да има нужното търпение и спокойствие и да е уверен в това, което прави на терена. Излизаме за победа, нищо друго", започна той.

"Ние сме още в началото. За нас шампионатът започна от мача с Локомотив. Предстои ни много, много работа от мен, екипа ми и футболистите. Не мога да кажа, че има някакво приповдигнато настроение, докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде, не искам и няма да гледам класирането.

Специалистът заяви, че не използва социалните мрежи, за да си набави информация.

"Не чета, не гледам, не използвам социалните мрежи да набавям информация. Нещата се допълват, като съчетаем двете неща - да бъдем сплотени в съблекалнята и на терена, само тогава ще имаме успехи. Психологически трикове, емоция, надъхване нямат значение, ако след това няма покритие на терена. Футболистите трябва знаят какво правят без топка и какво правят с топка. Моята работа е да взимам решения. В живота съм се научил - по-добре да вземеш решение, дори и да е грешно, отколкото да останеш без никакво решение. Дали е правилно или грешно, ще разберем след това. Аз съм взискателен човек, винаги има въпроси, но винаги съм уверен.“

Той поясни, че Лиъм Купър няма да вземе участие в мача срещу старозагорци.

Лиъм Купър няма да го използвам в мача срещу Берое, но за следващите мачове ще бъде картотекиран, все пак това е ЦСКА.“

Наставникът разкри, че ще вземе решение кой да бъде капитан срещу Берое в последния момент.

"В последния мач Густаво Бусато беше капитан и ми хареса това, което направи срещу Локомотив. Ще преспя днес и утре ще реша кой да бъде капитан буквално преди мача срещу Берое, може пак да е Бусато. Дали решението ми във всеки мач да има различен капитан работи, ще видим. Суеверията са за слабите, не се притеснявам да импровизирам. Показвам, че за мен всеки играч е важен“, завърши Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще станат ли достъпни за хората с увреждания плажовете на Черно море?
Ще станат ли достъпни за хората с увреждания плажовете на Черно море?
Спортни новини 20.09.2024 г., 12:25 ч.
Спортни новини 20.09.2024 г., 12:25 ч.