НОВИНИ

Александър Томаш: Сами си поставяхме мечти и ги следвахме този полусезон

"Оценявам и моята грешка, че в някои мачове трябваше да играем само за резултат", коментира специалистът

Александър Томаш
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 11.12.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш похвали играчите си след победата на тима над Пирин Благоевград с класическото 3:0.

"Мисля, че първото полувреме беше по-добро от второто, просто през второто реализирахме ситуациите, които имахме. Нищо необичайно за нашия отбор. Искам да благодаря на моя щаб, на Косьо Мирчев, на Тодор Кючуков, на целия щаб, искам да благодаря на футболистите, които изпълняваха това, което искам, и иска да благодаря на публиката, благодарение на която Локомотив ще го има, иска и да благодаря на ръководството за това, което сторихме през годината. Сами вдигнахме летвата. Имаме нашите спортно-технически грешки, но тези рекорди са благодарение на публиката и Локомотив ще го има благодарение на публиката“, заяви специалистът.

"Годината свършва, сега ще пожелая на всички весели празници и ще видим какво ще дойде през новата година. Отборът се опита да достигне феновете. Донякъде успяхме, донякъде – не. Ние сами вдигнахме летвата, сами си поставяхме мечти и ги следвахме. Дойде разочарование, което го има, когато си поставиш по-високи цели. Надявам се през новата година нещата да бъдат много по-добри“, каза треньорът.

"Чисто спортно-технически, мисля, че всеки един отбор показа уважение към Локомотив за начина, по който играеше. Миналата зима в клуба се случиха неща и ние променихме стила и начина си на игра. След лятото се наслаждавахме на футбола, който искаме да играем. Първоначално съперниците не успяваха да ни разгадаят, но след това успяха да се нагодят. В малко мачове ние не сме били водещият отбор и тимове като Лудогорец, ЦСКА и Левски показаха уважение към нас с начина си на игра. Ние сме разпознаваеми. Цяла България като погледне Локомотив, знае как ще играе Локомотив. Оценявам и моята грешка, че в някои мачове трябваше да играем само за резултат, но по този начин мога да изградя качества у футболистите“, коментира още той.

"Бих се поклонил на тази публика. Нея не я интересува треньор, собственик и футболисти, нея я интересува отборът, без значение в какво състояние е. Аз имам договор и го изпълнявам“, каза Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ерик тен Хаг: Не мислим за негативни сценарии, нагласата ни е позитивна
Ерик тен Хаг: Не мислим за негативни сценарии, нагласата ни е позитивна
Месец след местния вот: В Бургас все още спорят коя партия с колко общински съветници разполага
Месец след местния вот: В Бургас все още спорят коя партия с колко общински съветници разполага