НОВИНИ

Александър Зверев провали завръщането на Рафаел Надал на Ролан Гарос и продължава към втория кръг

Германецът нанесе едва четвъртото поражение на Матадора на кортовете в Париж с 6:3, 7:6(5), 6:3 за три часа и пет минути.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
19:36, 27.05.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
александър зверев провали завръщането рафаел надал ролан гарос продължава втория кръг
Снимка: X / @AllAboutHQ
Слушай новината

Александър Зверев отстрани Рафаел Надал в най-очаквания двубой от първия кръг на Ролан Гарос с 6:3, 7:6(5), 6:3 за три часа и пет минути. Въпреки проблясъците в играта на Матадора, който се завръща на кортовете в Париж след двугодишно отсъствие, мощните удари на световния номер 4 се оказаха непреодолими за 14-кратния шампион от този турнир, който претърпя едва четвъртото си поражение на любимия му Голям шлем.

Това бе реванш от полуфинала на Ролан Гарос 2022, когато германецът се контузи лошо, което доведе до неговото отказване. Краля на клей от своя страна спечели 14-та си титла от Откритото първенство на Франция

Световният номер 4 започна двубоя с категоричен пробив на нула, шокирайки публиката на корт "Филип Шатрие". Испанецът постепенно започна да се събужда и стигна до две точки да върне пробива при 2:1 в полза на германеца. Зверев обаче завърши частта, както я започна, печелейки подаването на бившия световен номер 1 за 6:3.

Във втората част, поведеният от френската публика Надал защити сервиса си при 40:15 в полза на съперника му, а после и проби, за да поведе с 3:2.

По всичко изглеждаше, че Краля на клей ще изравни сетовете, но при 5:4 и негово подаване, Зверев превключи на друга предавка и спечели гейма на нула. Испанецът имаше шанс веднага да върне предимството си, но световният номер 4 неутрализира две точки за пробив. Надал вкара сета в тайбрек, в който и двамата разменяха минипробиви, но германецът нанесе решителния при 6-4 и после на свой сервис го затвори на 5.

14-кратният победител в Париж отново започна третата част по-добре, пробивайки за 2:0, но този път световният номер 4 не даде шанс на Надал да дръпне в резултата и веднага върна услугата. За жалост на публиката, сред която бяха Ига Швьонтек, Новак Джокович, Карлос Алкарас и футболиста Родри, се забеляза спад в играта на 37-годишния испанец, от което се възползва Зверев, който първо можеше да спечели следващото подаване на Матадора, но пропиля четири точки за пробив, но веднага след това го направи за 4:3 в своя полза.

Надал продължи да се бори до края на двубоя, но световният номер 4 осъществи още един пробив, с което затвори мача за крайното 6:3, 7:6(5), 6:3 за малко повече от три часа.

Александър Зверев ще очаква победителя от сблъсъка между Давид Гофен и Джовани Мпетши Перикар във втория кръг.

За Матадора това може би ще бъде последното му участие на Ролан Гарос, след като загатна на няколко пъти, че ще сложи край на кариерата си след този сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна турбуленция: Защо според експерти това е "новото нормално" във въздуха?
Силна турбуленция: Защо според експерти това е "новото нормално" във въздуха?
Сливенската епархия посрещна новия си митрополит - Арсений
Сливенската епархия посрещна новия си митрополит - Арсений