НОВИНИ

Aлександър Зверев вече е на полуфиналите на Ролан Гарос

Александър Зверев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:53, 08.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Зверев се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като победи с категоричното 3:0 гейма Алехандро Давидович Фокина от Испания.

Представителят на Германия се класира за първи път в кариерата си в този етап от надпреварата, след като се наложи с 6-4, 6-1, 6-1 за около час и половина игра.

Зверев, поставен под номер 6 в основната схема на турнира, изпита затруднения само в откриващата част. Тя бе изпълнена с много пробиви и размяна на преимуществото, но в крайна сметка завърши с успех за по-класния от двамата тенисисти.

Той загуби три пъти подаването си в първия сет, но във втория и третия даде само два гейма на съперника, реализирайки общо пет пробива. Той приключи мача със 76% спечелени точки на първо подаване.

Шампионът от Мадрид направи 24 уинъра и 16 непредизвикани грешки – с осем печеливши удара повече от Фокина и с цели 21 грешки по-малко. Така, той достигна първия си полуфинал на Ролан Гарос, след като стигна до четвъртфиналите в надпреварата на два пъти през 2018 и 2019. Той е и първият германец в Оупън ерата след Борис Бекер и Михаел Щих, който е на полуфинал в Париж – за последно Щих стига до финала във френската столица, когато губи от руснака Йевгени Кафелников през 1996.

Зверев ще играе в спор за място на неделния финал с победителя от сблъсъка между петия и втория в схемата съответно Стефанос Циципас и Данийл Медведев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайският роувър изпрати снимки от Марс
Китайският роувър изпрати снимки от Марс
Стефан Янев провежда среща с премиера на Албания Еди Рама
Стефан Янев провежда среща с премиера на Албания Еди Рама