НОВИНИ

Александра Начева: Още не се отпускам да се радвам и на личния ми резултат, защото е важно какво ще постигна след 2 дни

Пловдивчанката не сдържа емоциите си след първия резултат в квалификацията.

александра начева отпускам радвам личния резултат важно постигна дни
Снимка: bgathletic.com
bnt avatar logo
от БНТ
16:26, 07.06.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Александра Начева обяви след класирането си за финала в тройния скок, че е дошла в Рим за медал от европейското първенство.

"Не искам да се радвам предварително, защото това е само квалфикация. Радвам се, че покрих нормата, можех и от първи опит, но все пак добре е, че го направих от втори и отивам на финал с първи резултат. Но по-важното е какво ще направя на финала. Още не се отпускам да се радвам и на личния ми резултат, защото е важно какво ще постигна след 2 дни", сподели тя пред българските журналисти.

22-годишната пловдивчанка бе запитана и за завръщането си в сектора.

"Не мога да ви обясня колко съм радостна, че съм тук и отново скачам на голям форум и постигам тези резултати. Имало е моменти през тези години, в които няма да крия, че съм мислила, че няма да се върна отново. Хората ми казваха, че където е текло, пак ще тече, но след всяка година губех все повече мотивация, въпреки че не съм спирала да тренирам и да се боря. Минах през две операции, неуспехи, последни класирания... въобще само ние със Стойко Цонов си знаем. Но съм щастлива, че всички тези усилия се отплатиха. Радвам се, че отново съм в челните позиции в Европа. Надявам се да се класирам и за олимпиадата в Париж и там да представя страната ни успешно. Просто последните 2-3 седмици ми е доста емоционално", не сдържа Начева напиращите сълзи.

За финала тя си пожела четно число, т.е. отново да е над 14 метра.

"Надявам се и на ново лично пистижение, защото чувствам, че това не е всичко, на което съм способна. Дошла съм за медал", заяви категорично тя.

Българката сподели и как се усеща на високия подиум, на който скачат атлетите.

"Мисля, че още никой не се усеща напълно. Но както се видя, че на подуим си направих лично, значи не е толкова зле положението. На мен лично ми допада. На загрявката направих един стабилен, хубав опит, който трябва да го повторя на финала и няма да имам проблем. Надявам се да го усетя, да уцеля повече трамплина на финала и да стане едно хубаво състезание", коментира пловдивчанката.

"Тук, самият Олимпийски стадион, те кара да се чувстваш специален и все едно си величие. А това още повече те мотивира, кара те да изкараш шампионското от себе си. Като минаваш под тунела на стадиона, се чувстваш все едно си на Белмекен, тъй като има снимки на велики олимпийски шампиони", завърши Александра Начева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриела Петрова: Финалът е нов ден
Габриела Петрова: Финалът е нов ден
Лионел Меси: Като ниво на футбола най-добрият отбор в момента е Манчестър Сити, а като резултати - Реал Мадрид
Лионел Меси: Като ниво на футбола най-добрият отбор в момента е Манчестър Сити, а като резултати - Реал Мадрид