НОВИНИ

Ализе Корне изхвърли шампионката Радукану още на старта на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:56, 31.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Французойката Ализе Корне детронира шампионката от последното издание на US Open Ема Радукану още в първия кръг тази година след успех с 6:3, 6:3.

По този начин Корне се поздрави с успех при 63-то си поредно участие в турнирите от Големия шлем, с което тя подобри рекорда при жените по този показател, който французойката делеше с японката Ай Сугияма след Уимбълдън.

Освен това победата на Ализе Корне сложи край на серията на Радукану от десет последователни победи в Ню Йорк, след като миналата година британката тръгна от квалификациите, а впоследствие шокира всички, вдигайки титлата от US Open.

През този сезон обаче 19-годишната Ема изпитва доста трудности, които се видяха и по време на двубоя срещу Корне. В първия сет британката реализира два пробива, но на свой ред допусна цели три и това се оказа решаващо затова частта да отиде на сметката на Корне.

Във втория сет Радукану поведе с пробив за 3:1, но до края на срещата Ализе Корне спечели пет последователни гейма, за да стигне до крайния успех и да се класира за втория кръг, където я очаква мач срещу Катаржина Синиакова от Чехия.

В същото време сънародничката на Корне Клара Бюрел поднесе друга голяма изненада, надигравайки с 6:4, 6:4 шампионката от Уимбълдън Клара Бюрел.

Двукратната шампионка от US Open Винъс Уилямс пък, която получи "уайлдкард" за основната схема отстъпи с 1:6, 6:7(5) на белгийката Алисон ван Уйтванк.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Нашата задача е да организираме честни и свободни избори и това правим
Гълъб Донев: Нашата задача е да организираме честни и свободни избори и това правим
Какви са очакванията за бюджета догодина - говори Любомир Каримански
Какви са очакванията за бюджета догодина - говори Любомир Каримански