НОВИНИ

Алкарас попари мечтите на Макс Пърсел, Джокович разби Тейлър Фриц за място на полуфиналите в Синсинати

Новак Джокович разби топ американеца Тейлър Фриц с 6-0, 6-4.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:59, 19.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
томи пол отстрани световния номер карлос алкарас четвъртфиналите торонто
Слушай новината

Световният номер едно Карлос Алкарас сложи край на мечтите на австралийския квалификант Макс Пърсел, побеждавайки го с 4:6, 6:3, 6:4 на четвъртфиналите на тенис турнира Синсинати Оупън .

70-ият в ранглистата Пърсел успя да отстрани финалиста от Откритото първенство на Франция Каспер Рууд и трикратния победител от Големия шлем Стан Вавринка по пътя си към четвъртфиналите.

Но отличната форма на Алкарас беше трудна за преодоляване. Двукратният шампион от Големия шлем запази хладнокръвие след разочароващ първи сет и успя да се върне в мача и в крайна сметка да го спечели след 2 часа и 11 минути игра. Той ще играе за първи път в кариерата си на полуфиналите в Синсинати и седми такъв в турнир от сериите Мастърс.

„Той ме впечатли много. Играта му е доста добра. Беше наистина трудно за мен“, каза Алкарас след победата, която му осигури мач на полуфиналите с Хуберт Хуркач.

Полякът записа 10 аса в четвъртфиналния си мач си срещу "щастливия губещ" Алексей Попирин, спечелен с 6:1 7:6(8).

Хуркач и Алкарас играха в третия кръг на турнира в Торонто по-рано този месец, а испанецът успя да го победи в три сета.

Завършвайки петъчната сесия, вторият поставен Джокович се нуждаеше само от 21 минути, за да премине през първия сет срещу Тейлър Фриц. Въпреки че допусна пробив на старта на втория сет, сърбинът затвори мача след около час игра и записа победа с 6:0, 6:4.

За място на финала 23-кратният шампион от Големия шлем ще се изправи срещу 16-ия в схемата Александър Зверев, който победи Адриан Манарино с 6:2 6:3. На 35-годишна възраст 32-ият в света французин игра едва втория си четвъртфинал на турнир от сериите Мастър 1000.

Джокович се класира за финалите на АТП благодарение на победата си над Фриц. Финалният турнир на ATP 2023 ще се проведе в Торино от 12 до 19 ноември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев от Шипка: 3 март е червената линия на нашето търпение
Радев от Шипка: 3 март е червената линия на нашето търпение
Калифорния се подготвя за урагана Хилъри
Калифорния се подготвя за урагана Хилъри